Baseballisté požádali o změnu územního plánu na Kraví hoře

01.02.2024 10:25

Na Kraví hoře se má opět měnit územní plán a tentokrát z popudu a ve prospěch baseballistů.

Navrhovaná změna má v územním plánu zrušit stávající plochy rekreační zeleně a nahradit je plochou pro rekreaci tak, aby „byl umožněn rozvoj klubové sportovní činnosti v návaznosti na konkrétní záměr rozvoje sportovního areálu Technika Brno dle zpracované architektonické studie“.

Podstatou záměru má dle odůvodnění navrhované změny údajně být umožnění realizace dětského hřiště, využití plochy stávajícího “autoservisu” a okolí k realizaci dětského baseballového hřiště s tím, že toto hřiště bude neuzavřené, mimo tréninky a zápasy klubu veřejně užívané a areál bude maximálně prostupný. Záměr zahrnuje návrh pěšího veřejně přístupného propojení v severní části území, odstranění stávajících garáží a vyřešení dopravní obsluhy hřiště, pro doplnění sportovní činnosti veřejně přístupné workoutové hřiště a atrakce pro děti i dospělé v jeho blízkosti.

Výše uvedené zní velmi sympaticky, ale je třeba si uvědomit, že změna je málo vratná a zároveň nezaručí vše z výše uvedených proklamací a slibů (kupř. veřejné užívání). Bohužel součástí podkladů není zmiňovaná architektonická studie, abychom viděli, kvůli čemu se to má přesně vše dělat. Pozitivem je, že by se vyřešil brownfield autoservisu a možná i garáže, ovšem i tady je nutno upozornit na to, že garáže jsou vesměs v soukromých rukou a nikde už se třeba neříká, jak (kdy a za co) by je baseballový klub vykoupil.

 

Připomínky (každý) a námitky (vlastníci) k návrhu této změny je možno uplatnit do 6.3.2024 včetně. Veřejné projednání této změny se koná dne 28. 2. 2024 od 14:00 hod. v budově Magistrátu města Brna, Kounicova 67, Brno, v zasedací místnosti č. 426 ve 4. podlaží.

Víco info zde: upmb.brno.cz/platny-uzemni-plan/zmeny-uzemniho-planu/zmeny-upmb-samostatne/zmena-uzemniho-planu-mesta-brna-2022-b154_p35_22/

Jedinečný on-line pohled na Masarykovu čtvrť!

ON-LINE POHLED

Na nejvyšším místě hvězdárny na Kraví hoře (318 m.n.m) se nachází speciální kamera, která každou minutu pořídí aktuální pohled. Jednou za hodinu pak vznikne panoramatický záběr celého města Brna.

Kontakt

Sídlo: Preslova 50, 602 00 Brno Adresa pro doručování: Lerchova 21, 602 00 Brno

FACEBOOK: Občanské sdružení Masarykova čtvrť
osmc@email.cz