VUT připravuje dostavbu areálu na Údolní

27.12.2023 10:34

Na stavebním úřadě Brno-střed bylo v prosinci 2023 zahájeno územní řízení pro stavební záměr Vysokého učení technického „Rekonstrukce a dostavba areálu Údolní 53“, na ulici Údolní 53“, pod kterým se skrývá jednak rekonstrukce několika objektů, ale hlavně nové budovy u ulice Tvrdého.

Vzniknout by měly zejména:

Novostavba robotického centra a 3D technologie objektu N11

(Vznikne na pozemcích par. č. 597, 598/1. Objekt je navržen jako jednopodlažní skeletová nepodsklepená budova obdélníkového půdorysu o rozměrech 36,00x20,00 m a výšce +7,350 m. Zastřešení objektu bude pultovými střechami, větší střecha bude s extenzivní zelení. Přední trakt je dělen na formátovnu s manipulační a zásobovací plochou a na laminovnu se stříkacím boxem. Z jihovýchodní a severozápadní strany objektu bude přístup na pracovní dvory. Podél jihovýchodní fasády je navržen anglický dvůr). 

Novostavba objektu N1

(Bude stát na pozemcích par. č. 598/1, 605. Objekt bude sedmipodlažní s pěti nadzemními a dvěma podzemními podlažími, obdélníkového půdorysu o rozměrech 39,50x50.00 m a výšce cca 24,00 m. Fasáda bude členěna pilíři ze šlechtěného betonu, před které předstupuje horizontální římsa. Pilíře s římsou tvoří modul, do kterého je vloženo hliníkové okno s pevným parapetem a úzkou okenní otvírkou pro přirozené větrání. V nárožích přístavby jsou umístěné lodžie. V typickém podlaží 2.NP – 5.NP jsou navrženy výukové ateliéry studentů typu open space. V 1.PP bude vnitřní atrium, vstupy do auly, přednáškové místnosti a výukové dílny. V 1.NP bude umístěna univerzitní knihovna, která bude mít přímou návaznost na venkovní loubí s čítárnou a vstupem do parku. Stavba N1 bude se stávající budovou U1 propojena vertikálním vnitřním atriem. V objektu budou umístěny posluchárny, učebny, konzultační místnosti, seminární prostory, aula, knihovna, modelové centrum, tvůrčí dílny, administrativní a servisní vybavení vč. technického zázemí.)

Veřejná vyhláška o zahájení územního řízení najdete ZDE.

Jedinečný on-line pohled na Masarykovu čtvrť!

ON-LINE POHLED

Na nejvyšším místě hvězdárny na Kraví hoře (318 m.n.m) se nachází speciální kamera, která každou minutu pořídí aktuální pohled. Jednou za hodinu pak vznikne panoramatický záběr celého města Brna.

Kontakt

Sídlo: Preslova 50, 602 00 Brno Adresa pro doručování: Lerchova 21, 602 00 Brno

FACEBOOK: Občanské sdružení Masarykova čtvrť
osmc@email.cz